Mun Manse

Reiluin peli

Lohdullisinta elämässä on ajatus uudesta mahdollisuudesta. Uskoa hyvään luo tieto siitä, ettemme me koskaan jää täysin yksin.

Reiluin peli

Lohdullisinta elämässä on ajatus uudesta mahdollisuudesta. Uskoa hyvään luo tieto siitä, ettemme me koskaan jää täysin yksin.

Uusien mahdollisuuksien ja inhimillisemmän elämän puolesta tärkeää työtä tekevät Pirkanmaan Sininauha, Homeless Academy ja KRIS Tampere järjestävät yhdessä Tampereen Kaupungin kanssa Asunnottomien jalkapallon SM-kilpailut lauantaina Tampereen Tammelassa. Päihteettömän tapahtuman pelaajat ovat päihdeongelman selättäneitä tai entisiä kodittomia, jotka ovat saaneet elämänsä järjestykseen. Tapahtuma on oivallinen muistutus siitä, ettei menneisyyttään tarvitse lakaista nurkkaan – se saa olla osa meitä ja muuttua nykyhetken iloksi yhteispelillä.

Olen saanut vuosien ajan luotsata jalkapallojoukkuetta, joka ei urheilun kannalta poikkeuksellisine arvoineen ole voittanut juurikaan pelejä, mutta on sitäkin voimakkaammin onnistunut toimimaan aatteidensa mukaisesti. Fc Märilynin toiminta perustuu hyväntekeväisyyteen, yhteispeliin, urheilun iloon ja riemuun – silläkin uhalla, että kentällä nauretaan enemmän kuin tehdään maaleja. Joukkueellamme on kunnia avata Kodittomien Jalkapallon SM-kisat näytösottelulla kello 13:20.

Näkisin, että avain parempaan tulevaisuuteen on vain meidän ihmisten käsissä. Luodaksemme yhteiskunnan kannalta oleellisinta turvaa ja hyvinvointia, tulee meidän seistä samalla puolella. Lauantain tapahtumaan osallistuvat kannattajat eivät tule pelkästään katsomaan jalkapalloa, vaan ovat läsnäolollaan osa sitä liikettä, jota me maailmassamme vallitsevassa tilanteessa eniten tarvitsemme.

Lopulta kyse ei ole tehdyistä maaleista tai voitoista. Kyse on siitä aatteesta, jota me ihmiset tarvitsemme. Lauantaina täyttyvä Tammelan kenttä muistuttakoon:

Me pidämme yhtä.

(Nähdään lauantaina kello 11:00, Tammelan Street Soccer kentällä)