Mun Manse

Yö museossa

Juicen Kirjasto on suosikki kirjastoni, sillä se on ainoa kirjasto jossa saa luvan kanssa meluta. Olen kuullut kirjastossa laulettavan niin soolona kuin kokonaisen kuoron voimin, runonlausuntaa ja tanssimista unohtamatta.

Yö museossa

Juicen Kirjasto on suosikki kirjastoni, sillä se on ainoa kirjasto jossa saa luvan kanssa meluta. Olen kuullut kirjastossa laulettavan niin soolona kuin kokonaisen kuoron voimin, runonlausuntaa ja tanssimista unohtamatta.

Juicen Kirjasto on minulle rakas monista muistakin syistä. Olen ihastunut sen lämminhenkisiin iltamiin ja saanut sen pöydissä uusia ystäviä. Olen myös todistettavasti selannut läpi jokaisen kirjaston kirjan ja istunut lukuisia kertoja samassa vihreässä nojatuolissa, jossa Leskinen itse istui.

Tampellan kupeeseen, Juicen rakastamien kirjojen keskelle, on rakentunut tila, jossa Leskisen tarinat elävät. Niitä kertovat vanhat tutut, musiikin ystävät ja ohikulkijat jotka sattuvat poikkeamaan kahville. Tampereella Juice Leskinen koskettaa jokaista.

Rakastan Tampereessa sen antaumuksellista suhtautumista taiteeseen ja kulttuuriin. Museoiden Yö avaa jälleen lauantaina jännittävät ovensa taiteen äärelle ilta-aikaan. Hyvä tapahtumavalikoima aiheuttaisi varmasti mahdottoman valinnanvaikeuden, ellen olisi tullut luoneeksi itselleni perinnettä, joka johdattaa minut jälleen Museoiden Yönä Juicen Kirjastoon. Eikä suotta, paikalla on suosikkikuoroni, Palokunnan kuoro Tulikukot. Voitteko kuvitella: palomiesten kuoro, joka onnistuu mahtipontisesti taipumaan niin Romanssiin kuin Manserokkiin. Lauantaina on huhuttu kuultavan Juicea.

On asioita, joita voi suositella sanoin. Toisinaan on myös asioita, joiden ainutlaatuisuuden ymmärtää vain paikanpäällä.

Oletan näkeväni sinut Juicen Kirjastossa lauantai-iltana.

(Museoiden Yö Tampereella lauantaina 14.5 Ohjelma luettavissa osoitteessa: museoidenyo.vapriikki.fi/ohjelma)