Mun Manse

Ruumishuone goodbye

Minä rakastan Juice Leskistä. Juicen teksteihin rakastuminen on nykyhetkeni syy ja seuraus - tienviitta sille, miten minusta tuli minä.

Ruumishuone goodbye

Minä rakastan Juice Leskistä. Juicen teksteihin rakastuminen on nykyhetkeni syy ja seuraus – tienviitta sille, miten minusta tuli minä.

Hyvät asiat kestävät aikaa, muuttuvia suuntauksia ja sitä, että luomisen aika on rajallinen. On kuitenkin sanomattakin selvää, että Juice on yhä keskuudessamme: levyinä, kirjoina, radioissa ja konserttisaleissa. Toisaalta, jos saappaat ovat erinomaiset, ei niihin voi kuka tahansa astua.

Tribuutti Juicelle-konsertti on UMO-orkesterin ja kuuden solistin show, jossa kahden tunnin ajan kuullaan uudenlaisia, kuin esittäjilleen kustomoituja lauluesityksiä. Tampere-talossa nähtiin perjantaina kolme konserttia kattavan kiertueen toinen esitys. Juicea tulkitsivat Jonna Tervomaa, Anna Puu, Aino Vienna, Jimi Tenor, Jarkko Martikainen ja Paleface.

Tokihan minä olin kriittinen. Enkä liene ainoa: ennen esitystään Jonna Tervomaa kertoi Tampereen olevan pelottavin esiintymispaikka – olemmehan me tarkkoja siitä, miten manserock-aarrettamme käsitellään. Tutut kappaleet olivat saaneet uusien sovitusten myötä erilaisia sävyjä: Leskisen tuotanto taipui niin jazziin, räppiin ja svengiin. Se voi kuulostaa hurjalta, mutta silti se toimi. Jarkko Martikaisen tulkinta ’Pieni kalmistosarja’-kappaleesta oli yksi onnistuneimmista kuulemistani tribuuteista ja Palefacen Paperitähdet liikuttivat minua kyyneliksi asti.

Lienee perusteltua väittää Juicen toimivan parhaiten Juicena. Silti Tribuutti Juicelle-konserttien kaltaisia konsertteja tarvitaan, jotta tarina voisi jatkua ja jotta voisimme viedä Leskisen tekstejä sukupolvelta toiselle. Se mitä teemme nyt, vaikuttaa siihen mitä tulee tapahtumaan. 

Hyviä asioita ei vaimenna ajan rajallisuus, sillä hyvä taide elää. Minua hymyilytti. Mahtipontisten pasuunoiden ja trumpettien säestämänä salissa kuului:

ruumishuone goodbye
ruumishuone goodbye