Mun Manse

Älä laihduta!

Olen kirjoittanut satoja sivuja, tuhansia rivejä ja kirjan mittaisen kertomuksen siitä, mitä laihuus ja laihuuden tavoittelu ihmiselle julmimmillaan tekevät.

Älä laihduta!

Olen kirjoittanut satoja sivuja, tuhansia rivejä ja kirjan mittaisen kertomuksen siitä, mitä laihuus ja laihuuden tavoittelu ihmiselle julmimmillaan tekevät. Paranemiseni jälkeen olen halunnut puhua niistä kuopista, joita ulkonäkökeskeisen aikamme viitoittamalla tiellä voi olla.

Tänään vietetään virallista Älä laihduta-päivää. Syömishäiriöliiton järjestämä tempaus on mielestäni mainio vastaisku niille teeseille ja ihanteille, joita meille mediassa tarjotaan. Saatuani vaikeiden vuosien jälkeen oman elämäni takaisin, puhun mielelläni tämän kaltaisten tapahtumien puolesta.

Älä laihduta-päivän ratkaisevin saavutus on madaltunut kynnys. Ihmiset keskustelevat, kertovat ja kysyvät – tärkeitä asioita, joita paranemiseen tarvitaan. Ihmiset kertovat tarinoitaan ja jakavat erilaisia kuvia matkansa varrelta. Surullisten kuvien sijasta päätin itse kaivaa esiin kuvia, jotka kertovat elämän toisesta puolesta – siitä, miltä tuntuu olla terve ja onnellinen. Kuten vaikka tämä tässä - tuoreena hopeamitalistina hymy oli herkässä Kaupin kentällä.

Älä laihduta-päivänä (ja miksen kaikkina muinakin maailman päivinä) haluan jakaa oman ohjeeni niille, jotka kamppailevat syömishäiriön kanssa. Se on helppo ja yksinkertainen ajatus, mutta silti ehdottomin totuus, jonka elämää rakastava ihminen voi sinulle vakuuttaa:

Valitse elämä. Valitse aina elämä.

Älä Laihduta-päivää vietetään Tampereella muun muassa Kumppanuustalo Arttelin luentosalissa, Sairaan terve elämä-tapahtumassa kello 17:00.