Mun Manse

Melkoisella munkilla

Männäviikolla eräs ystäväni kertoi minulle innostuneena karkkilakosta, johon oli kuukautta aikaisemmin ruvennut.

Melkoisella munkilla

Männäviikolla eräs ystäväni kertoi minulle innostuneena karkkilakosta, johon oli kuukautta aikaisemmin ruvennut. Arvatenkin minä olin huono kohdeyleisö moiselle propagandalle - olenhan minä tuttavapiirini epävirallinen karkinsyönnin mestari. Yhdeksi suurimmista suorituksistani laskettakoon vaikkapa se kerta, jolloin söin karkkia kunnes pyörryin. Huonovointisuus jatkui muutaman päivän, mutta sainpahan todistetuksi, että vakaumukseni kestää kroppaani pidemmälle.

Karkkimestaruudestani huolimatta uskon terveellisiin elämäntapoihin. Toisaalta, uskon myös maalaisjärkeen, joka minun kohdallani vakuuttaa: näkötornin munkki ei ole koskaan pahitteeksi.

Pyynikin Näkötornin munkki ei ole mikä tahansa munkki – se on sokerilla kuorrutettu kulttuurin palanen. Olen vuosien ajan tehnyt tieteen nimissä tutkimusta ja yrittänyt saada selville näkötornin munkkien salaisuutta. Maltillinen pohdiskeluni ei ole vielä varsinaisesti tuottanut vastausta siihen, kumpi on parempi: munkin maku vai paikan sijainti. Kuvankaunis Pyynikki on perustellusti yksi Suomalaisista helmistä. Toisaalta, näkötornin munkki on paras koskaan maistamani.

Viimeviikolla join perinteiset aamukahvit Näkötornilla. Reissusta jäi muistoksi valokuva, joka on hyvä muistutus siitä miksei minusta olisi laihdutuskuurilaiseksi tai ruoka-bloggaajaksi. Toisaalta, se ei aina kerro syöjän malttamattomuudesta jos munkista on haukattu palanen ennen kuin on ehditty edes istua pöytään.

Jotkut asiat ovat liian hyviä hukattavaksi vain parempia aikoja odotellessa. Uskokaa tai älkää: tämä pätee niin elämään, kuin Pyynikin lämpöisiin munkkeihinkin.

Hyvä niin.