Uutiset

Laukon kartano avautuu matkailijoille

Laukon päärakennus Kuva: Erja lempinen

Pirkanmaa saa uuden kesämatkailukohteen, kun Laukon kartano avautuu vierailijoille kesäkuussa. Ryhmävierailut ovat mahdollisia jo toukokuussa.

Laukon kartano avautuu matkailijoille

Vesilahdella sijaitseva Laukon kartano avaa ovensa suurelle yleisölle kesällä 2016.
600-vuotisjuhlan kunniaksi kesän näyttelyt tarjoavat matkailijoille Laukon historiaa ja nykyisyyttä. Päänäyttely kertoo Juhani Lagerstamin elämäntyöstä ja esillä on ensimmäistä kertaa yksi Suomen kuuluisimmista antiikki- ja taidekokoelmista. Kartanon pohjoismaista klassismia edustava päärakennus on avoinna länsipäädyn yksityisasuntoa lukuun ottamatta.

Pirunkellarissa ja päärakennuksessa on esillä arkeologinen näyttely, joka kertoo elämästä Kurkien ajan Laukossa. Päärakennuksen ja Tallikabinetin näyttelyssä esittäytyvät maailmanmaineeseen nousseet Laukko-hevoset. Puistolavalla soi heinäkuun ajan kahdesti viikossa elävä musiikki.  Esillä on myös kaksi valokuvanäyttelyä. 

Liisa Lagerstam Marja Tuomisaaren haastattelussa