Mun Manse

Lauluja sadepäivän varalle

Eräs tamperelainen sanankäyttäjä kirjoitti vuosia sitten laulun sadepäivän varalle. Hienon tekstin lisäksi hän keksi oivallisen käsitteen niille lauluille jotka lohduttavat meitä haikeissa hetkissä. Minä pidän siitä ajatuksesta.

Lauluja sadepäivän varalle

Eräs tamperelainen sanankäyttäjä kirjoitti vuosia sitten laulun sadepäivän varalle. Hienon tekstin lisäksi hän keksi oivallisen käsitteen niille lauluille jotka lohduttavat meitä haikeissa hetkissä. Minä pidän siitä ajatuksesta.

 

Keskiviikkona Tuomiokirkossa järjestetyssä Ruusu-konsertissa kuultiin Hauli Bros Duon ja Ulla Alasen tulkintoja sateisien päivien lauluista. Ruusu-konsertti on henkirikosten uhrien läheisten, HUOMAn, järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa ihminen saa tulla rauhalliseen kirkkoon lohduttavan musiikin äärelle. Illan aikana kuultiin kauniita tulkintoja aina Juicesta Leonard Coheniin.

Kuluneet vuodet ovat uudistaneet kirkkokulttuuria. Perinteisten kirkonmenojen lisäksi Tampereen kirkoissa on nyttemmin kuultu niin syntisten lauluja kuin Juice Leskisen musiikille omistettuja iltoja. Uudenlaiset tapahtuvat ovat ehkä jakaneet mielipiteet, mutta täyttäneet silti tapahtumat viimeistä riviään myöten. Tuttu musiikki saa uudenlaisen soinnin kirkon seesteisessä rauhassa. Juice Leskisen Pyhä toimitus kaikuu kirkossa esitettynä lähemmäksi sielua kuin missään muualla.

Musiikki on kuin onnistunut runo - se antaa voimaa, lohduttaa ja auttaa. Oikeassa paikassa, oikealla hetkellä esitetty kappale hoivaa meitä kuin halaus ja muistuttaa siitä, että toisinaan meidän pitää hiljentyä ymmärtääksemme kattoon ropisevien sadepisaroiden ihmeellinen ainutkertaisuus.