Uutiset

Atomirotta kahdesti viikonloppuna Yo:lla - keikkojen välissä kannustamassa Tapparaa

Atomirotta, Rane Raitsikka kuvassa vasemmalla.

Atomirotta keikkailee viikonloppuna Tampereella kahdesti. Atomifest-tapahtumassa Yo-talolla esiintyvät lisäksi perjantaina tamperelaiset XES ja Voimaryhmä sekä lauantaina Hannibal, R-Syke ja Pystyyn kuolleet hipit.

Atomirotta kahdesti viikonloppuna Yo:lla - keikkojen välissä kannustamassa Tapparaa

Atomirotta isännöi Tampereen Ylioppilastalolla Atomifest -tapahtumaa 15.-16.4. Perjantain ohjelma on hieman launtaita rock-painotteisempi; perjantaina lavalle nousevat Atomirotan lisäksi tamperelaiset Ska-yhtye Voimaryhmä ja XES, joista jälkimmäisessä vaikuttaa myös Jukka & Jytamimmiestäkin tunnettu basisti Mara. Lauantaina ohjelma on Rap-orientuituneempi.; esiintyjinä ovat, isäntäyhtyeen ohella, Hannibal, R-Syke sekä Pystyyn kuolleet hipit.

Atomirotan Rane Raitsikka tunnetaan pitkästä ja kansainvälisestä rock-kitaristin urastaan, niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Yhteistyötä Lamassa ja Unicefissä uraansa aloitellut mies on tehnyt mm. Guns N´Roses- , Queens Of The Stone Ages- ja Foo Fighters -yhtyeiden jäsenten kanssa. Atomirotan tämän vuoden helmikuussa julkaistulla II-levyllä soittaakin rumpuja QOTSA- ja Eagles of Death Metal -yhtyeideistäkin tunnettu Gene Trautmann, ja kotimaista lyömäsoitinosaamista levylle tuo Apulannan Sipe Santapukki. Basisteina Atomirotan kiitosta keränneellä kakkospitkäsoitolla toimivat mm. Hanoi Rocksin Sam Yaffa ja Pave Maijanen.

Rane Raitsikka on myös tunnetusti henkeen ja vereen kiekkomies, raportoihan Rane salanimellä Yhdysvalloissa asuessaan 90-luvulla Suomeen NHL:n tapatumista, tosin salanimellä Leo Lahti. Tapparan riveistä löytyy Atomirotan faneja ja myös Atomirotasta löytyy kirvesrintojen puolesta liputtajia. Yo-talolta onkin mahdollista bongata lauantaina Tapparan pelaajia ja vastavuoroisesti Hakametsästä Atomirotan pelimanneja. Ranen kanssa riitti haastattelussa juttua myös C-kaseteista ja jenkkiautoista.

Atomirotan Rane Raitsikka haastattelussa: