Uutiset

Tapparan pelistä Taysiin - Biennalen ääniteos vie ratikkamatkalle halki Tampereen

Kuva: Emil Bobyrev

Keskustorilla ja Tampere-talossa soi 13.- 17.4. Tampere Biennalen käynnissä ollessa äänitaideteos Tram Trip, joka vie kuulijan raitiovaunumatkalle halki keskeisten tamperelaisten maisemien.

Tapparan pelistä Taysiin - Biennalen ääniteos vie ratikkamatkalle halki Tampereen

Tampereen Keskustorilla ja Tampere-talon Café Soolossa soi keskiviikosta sunnuntaihin kestävän nykymusiikin festivaali Tampere Biennalen ajan säveltäjä Minna Leinosen ja äänisuunnittelija Jussi Suonikon teos Tram Trip. Äänitaideteos johdattaa kuulijansa raitiovaunun kyydissä halki ikonisten tamperelaisten mielenmaisemien; kuten Hervantaan teekkari-bileisiin, Tapparan peliin Hakametsän jäähalliin ja Taysin vastasyntyneiden osastolle.

Nykymusiikin tapahtuma Tampere Biennale alkoi 13.4. Ohjelma koostuu konserttien lisäksi muun muassa elokuvista ja äänitaiteesta. Ensimmäistä kertaa Tampere Biennale järjestettiin 30 vuotta sitten, vuonna 1986. Tämän vuotinen tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 17.4. saakka. 

Säveltäjä Minna Leinonen kertoo Tram Trip -teoksesta: