Mun Manse

Tamperelaista mielenrauhaa

En suotta harrasta mietiskelyä. Olen tullut huomanneeksi, että viidentoista minuutin maltillinen ihmettely parantaa elämänlaatua mainittavasti - etenkin, jos se tapahtuu Kauppahallissa.

Tamperelaista mielenrauhaa

En suotta harrasta mietiskelyä. Olen tullut huomanneeksi, että viidentoista minuutin maltillinen ihmettely parantaa elämänlaatua mainittavasti - etenkin, jos se tapahtuu Kauppahallissa. Väitettäni ei ole varsinaisesti vielä todistettu oikeaksi, mutta lupaan palata tuloksien kanssa asiaan noin viidenkymmenen vuoden kuluttua.

Kauppahalli ei ole valikoitunut ihmettelypaikakseni sattumalta. Minulle Kauppahalli on kuin Liisan kaninkolo: salaperäinen ovi nurkan takana, josta astumalla pääsee kiireisen pääkadun hälinästä keskelle silkkaa nostalgiaa.

Kauppahalli on Tamperetta parhaimmillaan. Ihmisten välitön hyväntuulisuus kuuluu puheensorinana käytävillä, kahviloissa ja puupenkeillä ovensuussa. Viidentoista minuutin ajan kuuntelen ympärilläni kuuluvaa elämää. Meitä ihmisiä on niin paljon erilaisia, leipomon tyttö sanoo ojentaessaan asiakkaalle vaihtorahoja.

Viereiseltä penkiltä kerrotaan, että Tampere on jälleen Suomen suosikkikaupunki. Uutinen aiheuttaa meissä istuskelijoissa hymyilyä, vaikkei kukaan meistä sitä varsinaisesti ihmettelekään.

Tarkistan asian: totta se on - kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen voisi asua Tampereella. Kauppahallin päivä on vasta alkamassa ja kahvilassa on keitetty uusi pannullinen kahvia. Otetaan nyt santsikupit vielä, eihän tässä mikään kiire ole.

Voi meitä onnekkaita, jotka emme pelkästään voisi vaan myös saamme asua täällä.