Uutiset

TTT:n syksyn ohjelmistossa viisi kantaesitystä

Tampereen Työväen Teatterin tulevassa syksyssä on seitsemän ensi-iltaa, joista viisi on kantaesityksiä. Euroopan kantaesityksensä saa lokakuussa Seinfeld tv-sarjaa käsikirjoittaneen Larry Davidin Suku on syvältä.

TTT:n syksyn ohjelmistossa viisi kantaesitystä

Tampereen Työväen Teatterin tulevassa syksyssä on seitsemän ensi-iltaa, joista viisi on kantaesityksiä. Suuren näyttämön suurteos on musikaali Cabaret.

Kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijat irrottelee perinteillä modernisti. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen ja Värttinä-yhtyeestä tutun Sari Kaasisen musiikki antaa menolle tarttuvan tahdin.

Broadwayn hittikomedia Suku on syvältä saa Euroopan kantaesityksensä parhaaseen pikkujouluaikaan. Sen käsikirjoittaja Larry David on sitcomin kiistaton mestari. Hän on tuottanut ja käsikirjoittanut kaikkien aikojen menestyksekkäintä tv-sarjaa Seinfeldiä. Komedian ohjaa Tuomas Parkkinen ja rooleissa mähdään mm. Pentti Helin, Teija Auvinen, Miia Selin ja Tuire Salenius

Eino Salmelaisen näyttämölle tulee kaksi tärkeää tarinaa Tampereen ja koko Suomen kulttuurielämään syvästi vaikuttaneista henkilöistä: Lauri Viidasta kertova Viita 1949 sekä Sara Hildénin elämää avaava Sara ja Erik. Pispalan kirjailijan Lauri Viidan syntymästä tulee vuonna 2016 kuluneeksi sata vuotta. Tämän kunniaksi Heikki Salo on kirjoittanut uuden musiikkinäytelmän, jossa Viita nähdään elämänsä taitekohdassa

TTT tekee ensi kertaa yhteistyötä Teatteri Telakan kanssa näytelmässä Ei voi auttaa, sori. 

Viita 1949 -näytelmän säveltäjä Eeva Kontu ja näyttelijä Jari Ahola haastattelussa: