Uutiset

Viljakkalan uhkausviestien lähettäjäksi epäillyn henkilöllisyys selvillä

Useiden uhkausviestien lähettäjäksi epäillään Viljakkalan koulun 14-vuotiasta oppilasta. Sisä-Suomen poliisin mukaan tekijäksi epäillyn tietokoneelta on löytynyt vahvaa näyttöä viestien lähettämisestä.

Viljakkalan uhkausviestien lähettäjäksi epäillyn henkilöllisyys selvillä

Sisä-Suomen poliisi on 9.11.2015 ottanut kiinni 14-vuotiaan pojan epäiltynä väkivaltaisten uhkausviestien lähettämisestä Viljakkalan koulun ja Ylöjärven koulutoimen virkamiehille. Aikavälillä 2.2.–9.10.2015 koulun henkilökunnalle lähetettiin yhteensä 54 erilaista viestiä, joissa uhattiin mm. pommien räjäyttämisellä tai saapumisella koululle erilaisilla aseilla varustautuneena. Useissa viesteissä vaadittiin koulun evakuoimista, jotta väkivallan teot voitaisiin siten estää. Kaikki viestit lähetettiin internetin anonyymisovelluksia hyväksi käyttäen siten, että viestien lähettäjää ei voitu saada selville teknisesti seuraamalla. Uhkausviestit ovat aiheuttaneet erittäin suurta huolta oppilaiden, vanhempien ja koulun henkilökunnan keskuudessa.

Epäillyn henkilöllisyys selvisi koulun, Sisä-Suomen poliisin ja keskusrikospoliisin kyberkeskuksen yhteistyöllä. Viestien lähettäjä on Viljakkalan koulun oppilas, joka käy parhaillaan 8. luokkaa. Poliisin suorittamissa kotietsinnöissä epäillyn tietokone ja matkapuhelin takavarikoitiin. Laitteita tutkittaessa saatiin vahvaa näyttöä epäillyn syyllistymisestä tekoihin. Kuulusteluissaan epäilty kiistää lähettäneensä viestejä. Hän on ollut haluton selvittämään asiaa.

Tutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä, joiden mukaan epäilty olisi konkreettisesti valmistautunut väkivaltaisen teon tekemiseen tai että hänellä olisi ollut tekijäkumppaneita. Epäilty on luovutettu sosiaaliviranomaisten huostaan.

Sisä-Suomen poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Rikoskomisario Pasi Niemisen haastattelu

Opetuspäällikkö Leena Pöntysen haastattelu