Uutiset

Henkinen väkivalta halutaan otsikoihin kampanjan avulla

Heidi Holmavuo ja Päivi Lehtonen - Kuva: Joonas Tähtinen/JooWorks

Pelon varjo on valtakunnallinen liike, joka kasvattaa tietoisuutta henkisestä lähisuhdeväkivallasta musiikin avulla. Tamperelaislähtöinen kampanja starttasi virallisesti tällä viikolla, kun aihetta käsittelevä kappale ja musiikkivideo julkaistiin.

Henkinen väkivalta halutaan otsikoihin kampanjan avulla

Liikkeen ja vastajulkistetun kappaleen takana ovat tamperelaiset ensihoitaja Heidi Holmavuo ja markkinointialalla toimiva Päivi Lehtonen. Pelon varjo -kappale sai alkunsa Holmavuon omakohtaisesta kokemuksesta henkisestä lähisuhdeväkivallasta. Aihetta käsitteleviä kappaleita aiotaan tehdä lisää ja niitä tullaan esittämään konserteissa.

Kampanja haluaa tuoda esille, että erilaisissa parisuhteissa molempien osapuolten pitää olla tasa-arvoisia. Kontrollointi ja määräily ovat merkkejä vallankäytön tarpeesta ja saattavat alkaa yhtä salakavalasti kuin muutkin osa-alueet parisuhdeväkivallassa. Kaikkea ei kuitenkaan voida tulkita henkiseksi väkivallaksi, joka saattaa joskus limittyä huonon tai asiattoman käytöksen kanssa. Henkisen väkivallan merkkejä on, että ikävä ja loukkaava käytös pahenee vähitellen.

Kampanjan suojelijana toimii ammattilaiskehonrakentaja Jari ”Bull” Mentula, joka kiteyttää aiheen sanoihin ”Kenenkään ei pitäisi pelätä kotonaan”. Kampanjaan liittyvissä konserteissa esiintyvät lukuisat eri esiintyjät mm. Tangokuningatar Hanna Talikainen.

Kumppaneina toimivat Ensi- ja turvakotien liitto sekä THL. Kampanjaan voi osallistua Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa käyttämällä aihetunnisteita #pelonvarjo ja #kasihaaste.

Pelon varjo musiikkivideo: www.youtube.com/watch?v=RtJ5Nxh15YI

Kampanjan nettisivut: www.pelonvarjo.fi
 

Heidi Holmavuo, Päivi Lehtonen ja Hanna Talikainen haastattelussa (toim. Ilkka Lahti)