Uutiset

Paikallispeli avaa Tapparan kauden

Tänään alkava Tampere Cup käynnistää Tapparan kauden. Hakametsässä iltakahdeksalta pelattava Ilves - Tappara tarjoaa etenkin Tapparan nuorille hyvän näytönpaikan, kertoo päävalmentaja Jussi Tapola.

Paikallispeli avaa Tapparan kauden

Tapparan joukkue on uusiutunut viime kaudesta etenkin kärkihyökkäjien ja maalivahdin osalta. Toisaalta joukkueen puolustuskalusto on lähes samassa kokoonpanossa kuin viime kaudella. Hopeamitalistin kärkipelaajista maisemaa ovat vaihtaneet muun muassa Juha Metsola, Olli Palola, Pekka Jormakka, Jarkko Malinen, Josh Green ja Henrik Tömmernes. Mielenkiintoisimmat tulijat ovat Liigan viime vuosien parhaan maalivahdin Juha Metsolan saappaisiin hyppäävä Tomi Karhunen ja hyökkääjä Veli-Matti Savinainen. Tapparan nuorista etenkin suurlupaus Patrik Laine herättää mielenkiintoa jo ulkomaillakin.

Liigan alkuun on vielä neljä viikkoa aikaa, mutta jääkiekon mestareiden liiga CHL käynnistyy jo ensi torstaina. Tapparan kanssa samassa alkulohkossa pelaavat ruotsalainen Djurgården ja sveitsiläinen Zug.

Tositoimiin Tappara pääsee kuitenkin jo tänä viikonloppuna, kun legendaarinen Tampere Cup käynnistyy Hakametsässä. Perjantain iltaottelussa kohtaavat Ilves ja Tappara. Ennen tamperelaisten paikallisottelua kohtaavat HIFK ja TPS. Lauantaina turnausvoitosta pelaavat perjantain otteluiden voittajat ja pronssista häviäjät.

Jussi Tapolan mietteet ennen Tapparan kesästä