Uutiset

Ennätysyleisö todisti Ruotsin kaatoa

Yli 4 400 katsojaa todisti Suomen juhlia rullakiekon MM-kisojen alkusarjan päätöspelissä. Ruotsi jäi Rullaleijonien jalkoihin peräti lukemin 9 - 1. Tamperelainen Jimi Palanto (kuva) johtaa koko turnauksen pistepörssiä.

Ennätysyleisö todisti Ruotsin kaatoa

Rullakiekon MM-kisoissa Suomi selvitti alkusarjan puhtaalla pelillä. Päätösottelussaan Rullaleijonat kaatoivat Ruotsin peräti maalein 9 - 1.

Tamperelaispelureista koostuva Suomen ykkösketju oli ottelussa isossa roolissa, sillä Pahalammen puolustaja Mikko Pukka iski ottelussa peräti neljä maalia ja antoi vielä yhden maaliin johtaneen syötön. Kisojen pistepörssiä johtava Jimi Palanto jatkoi hurjaa menoaan tehoilla 2 + 3. Koovee-pelurit Sami Markkanen ja Kristian Kuusela säestivät syöttöpisteillä, joita Markkanen keräsi neljä ja Kuusela kolme. Lisäksi maalivahti Sasu Hovi loisti ottelussa torjuen 32 kertaa.

Ottelua Hakametsässä seurasi 4 414 katsojaa, mikä on uusi rullakiekko-otteluiden ennätys Suomessa. Aiempi ennätys oli Kuopiossa pidetyistä edellisistä kotikisoista, tuolloin katsomossa nähtiin 3500 ihmistä.

Suomi voitti oman alkulohkonsa ja jatkaa torstaina puolivälierissä Saksaa vastaan.

Jimi Palanto Ruotsi-pelin jälkeen

Päävalmentaja Timo Nurmberg alkusarjan jälkeen