Uutiset

Lokomon historia esillä Pyynikinlinnassa

Emil Aaltosen museossa on avautunut Lokomon satavuotista historiaa esittelevä näyttely.

Lokomon historia esillä Pyynikinlinnassa

Lokomo - 100 vuotta konepaja- ja terästeollisuutta - esittelee vuonna 1915 Tampereen Hatanpäälle perustetun yhtiön vaiheita ja tuotantoa. Joulukuun kolmanteentoista päivään  asti avoinna oleva näyttely esittelee Lokomon vaiheita ja tuotantoa esinein, pienoismallein, kuvin, kuulokuvin ja elokuvin.

Oy Lokomo Ab perustettiin höyryveturitehtaaksi. Tuotanto laajeni vuosien aikana eri metalliteollisuuden tuotteisiin. Historiansa aikana yhtiö on valmistanut myös murskaimia, alasimia, kirkonkelloja, maansiirtokoneita, venttiileitä, lämmityskattiloita, tykinputkia, nostureita, metsäteollisuuden koneita ja sukellusaluksia.

Emil Aaltonen -museon johtaja Mika Törmä kertoo näyttelystä