Uutiset

Liigakausi huipentuu

Jääkiekon Suomen mestaruus ratkeaa viikonloppuna. Kanada-malja on tarjolla voitolla Oulun Kärpille jo tänään, Tapparan voittaessa mestari ratkaistaan lauantaina Oulussa. Kapteeni Jukka Peltola kertoi ennakkohaastattelussa Tapparan pukukopin heränneen eloon ja joukkueen olevan koko sydämellään mukana.

Liigakausi huipentuu

Finaalit alkoivat Oulussa Tapparan jatkoaikavoitolla. Tämän jälkeen Kärpät otti kuitenkin kolme voittoa putkeen ja pääsi yrittämään ottelusarjan katkaisua jo keskiviikkona kotihallissaan. Tappara kuitenkin sisuuntui ratkaisuhetkillä, kuten niin useasti tällä kaudella aiemminkin ja siirsi ratkaisua tuonnemmaksi. Tilanne on kuitenkin yhä se, että Kärpille riittää yksi voitto mestaruuden uusimiseen. Tappara tarvitsee mestaruuteen voitot tänään Hakametsästä ja huomenna Raksilasta.

Finaalisarja on jälleen ollut todella tasainen kaikkien otteluiden päätyttyä maalin erolla. Samat joukkueet kohtasivat finaalissa myös viime kaudella, ja tuolloinkin tahkottiin kaikki seitsemän ottelua. Myös kaikki nuo ottelut päättyivät maalin erolla ja seitsemännessä ottelussa ratkaisua haettiin aina jatkoajalta saakka. Juha-Matti Aaltonen ratkaisi tuolloin mestaruuden pohjoiseen.

Vuonna 2003 samat joukkueet mittelivät finaaleissa, tuolloin Tappara pääsi nostamaan Kanada-maljaa voitettuaan finaalit voitoin 3 - 0. Tuolloinkin mestaruus ratkesi Raksilassa pitkän jatkoajan jälkeen nykyisin Kärppiä edustavan Esa Pirneksen niitattua Tapparan mestaruusmaalin ajassa 103.39.

Vuoden 1987 finaalisarjassa Tappara kaatoi Kärpät voitoin 4 - 1. Tälläkin kertaa sarja päättyi Oulussa, jatkoaikaa ei kuitenkaan tuolloin tarvittu.

Ainoa Tampereella ratkennut Tapparan ja Kärppien finaalisarja pelattiin vuonna 1981. Jos pari viime vuotta onkin pelattu maalin pelejä, niin tuolloin erot olivat hieman selvempiä. Molemmat voittivat kaksi ensimmäistä kotipeliään selvin lukemin, ottelusarjan kolmas peli meni Tapparalle peräti 13 - 2. Ratkaisevassa viidennessä ottelussa kotietu näytti pitävän, kun Tappara johti ottelua jo 2 - 0. Lopulta Kärpät kuitenkin pinnisti ohi ja otti tuolloin historiansa ensimmäisen liigamestaruuden voitettuaan ratkaisevan ottelun maalein 5 - 2.

Kuka juhlii kauden 2014 - 2015 päätteeksi, sitä selvitetään perjantaina klo 18.30 eteenpäin. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan Raksilassa lauantaina.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola ennakkohaastattelussa