Uutiset

Ilveksen mestaruudesta 30 vuotta

Tänään tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Ilves juhli viimeisen kerran SM-liigan mestaruutta. Ratkaisuottelussa torjunut Jukka Tammi muisteli Fun Tampereen lähetyksessä 30 vuoden takaisia tunnelmia.

Ilveksen mestaruudesta 30 vuotta

Vuoden 1985 liigafinaalit olivat varsin värikkäät ja sisälsivät monia käänteitä. TPS ehti jo julistautua varmaksi mestariksi johdettuaan paras viidestä pelattavaa ottelusarjaa voitoin 2 - 0. Ilves kuitenkin sisuuntui ja hakkasi turkulaiset jäänrakoon kolmannessa ottelussa.

Lopulta ratkaisu venyi aina viidenteen otteluun, joka sekin näytti jo kääntyvät TPS:n eduksi, etenkin kun Ilveksen tähtipelaaja Risto Jalo poistui loukkaantuneena pukukoppiin. Toisella erätauolla koettiin kuitenkin ihmeparantuminen ja loppu on historiaa...

MIllaista historiaa kirjoitetaan ensi kaudella, sitä seurataan tarkasti kanavalla, kun Fun Tampere selostaa kaikki Ilveksen liigaottelut.

Jukka Tammi fiilistelee vuotta -85