Uutiset

Tamperelaista tangotulkintaa tarjolla Saksassa

Tamperelaiset tangokuninkaalliset Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen lähtevät kiertueelle Saksaan. Tango Primo -nimiseen kokoonpanoon kuuluu myös suomusjärveläinen harmonikkavirtuoosi Samuli Jokinen.

Tamperelaista tangotulkintaa tarjolla Saksassa

Tango Primo on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Argentiinassa ja Bulgariassa. Tulossa on nyt kaksi Saksan kiertuetta ja esiintyminen myös Kanadassa.
Tango Primo tarjoaa yleisölleen kappaleita musiikin eri genreistä sovitettuina  fuusiotangoiksi. Mukana on perinteistä kotimaista tangoa ja argentiinatangoa, mutta  kokoonpano fuusioi tangoa vaikkapa Abban tai Michael Jacksonin musiikista.

Johanna Debreczeni kertoo, että viime vuonna heidät kutsuttiin Helsinkiin Göthe-instituuttiin koe-esiintymiseen ja valittiin monien hakijoiden joukosta viemään suomalaista musiikkia Saksaan. Aluksi oli tarkoitus tehdä vain maaliskuun kiertue, mutta kiinnostus suomalaiseen tangoon heräsi ja kiertueelle lähdetään uudelleen myös syyskuussa 2015 .

Kiertueen järjestäjä on Deutsch-Finnische Gesellschaft eli Saksa-Suomi -yhdistys.

 

Johanna Debreczeni kertoo alkavasta Saksan kiertueesta