Uutiset

Kärkikamppailu Hakametsässä

Liigan kärkijoukkueet Tappara ja Kärpät kohtaavat torstain kierroksen huippuottelussa. Viime kevään finalistit hakevat asetelmia jo mahdolliseen pudotuspelikohtaamiseen.

Kärkikamppailu Hakametsässä

Runkosarjan voitto näyttää menevän jälleen Ouluun, joskin Tapparalla on vielä teoreettinen mahdollisuus kiilata kärkeen. Kun jäljellä on neljä kierrosta, johtaa Kärpät yhdentoista pisteen erolla ennen Tapparaa, eli Kärpille riittää pistekin tämän illan ottelusta varmistamaan jo matemaattisestikin runkosarjavoiton.

Viimeksi joukkueet kohtasivat Oulussa kolmisen viikkoa sitten, tuolloin Tappara haki voiton maalein 4 - 2. Kauden avausottelussa mentiin vielä viime kauden finaalien osoittamassa marssijärjestyksessä, kun Kärpät oli vahvempi, mutta sittemmin Tappara on voittanut kahdesti keskinäisen ottelun.

Torstai-illan ottelussa etenkin Tapparalla on paljon pelissä. Se on tällä hetkellä sarjakakkosena ainoastaan kaksi pistettä JYP:n ja Lukon edellä. Tappara kohtaa vielä TPS:n, Ilveksen ja Pelicansin.

Mielenkiintoista seurattavaa riittää myös tilastopuolella, sillä Tapparan Olli Palola jahtaa toista peräkkäistä maalikuninkuutta. Palola on osunut tällä kaudella jo 27 kertaa, yhden enemmän kuin Ässien Eero Elo. Viime kaudella Palola voitti maalikuninkuuden juuri 27 maalilla. Liigahistoriassa kukaan pelaaja ei ole voittanut kahta kertaa peräkkäin parhaalle maalintekijälle annettavaa Aarne Honkavaara -palkintoa.

Jan-Mikael Järvinen ennakkohaastattelussa