Uutiset

Tärkeät liigapisteet jaossa

Tiistain liigakierroksen huippuottelu käydäään Jyväskylässä, missä JYP ja Tappara taistelevat sarjan kakkostilasta. Hakametsässä Ilves yrittää turvata pudotuspelipaikkaansa, kun KalPa saapuu vieraaksi.

Tärkeät liigapisteet jaossa

Sarjataulukossa toisena oleva Tappara matkaa Jyväskylään pisteen vähemmän keränneen JYPin vieraaksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat Hakametsässä kaksi viikkoa sitten, tuolloin Tapparalta onnistui kaikki ja vierailta ei juurikaan mikään: lopputulos Kirvesrinnoille peräti 7 - 1. Tällaisia lukemia tänään kuitenkaan tuskin nähdään. Tapparalle Jyväskylä on ollut hankala paikka, eikä se ole pystynyt kolmen pisteen voittoon Jyväskylässä moneen vuoteen.

Hakametsässä Ilves jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä. Joukkue on tällä erää yhdeksäntenä, viisi pistettä viivan alla yhdentenätoista olevan HPK:n edellä. Väliin taulukossa mahtuu vielä Ässät, joka on Ilveksen kanssa tasapisteissä. Tämä viikko näyttää pitkälti suuntaa playoff-paikkojen jakautumisesta, kun HPK kohtaa tänään Ässät Porissa ja perjantaina Ilveksen Hämeenlinnassa. Ilveksen osalta kaikki on kuitenkin tukevasti omissa käsissä.

Myös KalPalla riittää panosta, sillä se on sarjasa kuudentena, eli viimeisenä kiinni suorassa puoivälieräpaikassa. Liiga on todella tasainen sijoilta 2 - 8 ja kaikki sillä välillä onkin vielä mahdollista. Ilveksen ja KalPan ottelut ovat noudattaneet tällä kaudella erikoista kaavaa, sillä kaikki neljä peliä on päättynyt vierasvoittoihin. 

Liigakierros alkaa puoli seitsemältä.
 

Joonas Riekkinen ennakoi Ilves - KalPa -ottelua