Uutiset

Liigakierroksella jaossa tärkeitä pisteitä

Liigan nollapelitilaston kärki Juha Metsola yrittää nollata pistepörssin kärkinimiä, kun Tappara saa vastaansa Hakametsässä JYP:n. Ilves matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.

Liigakierroksella jaossa tärkeitä pisteitä

Liigan runkosarjaa on jäljellä 11 kierrosta ja sarjataulukossa etenkin sijat 2 - 11 ovat vielä aivan auki. Molemmat tamperelaiset kohtaavat tiistaina vastustajat, jotka ovat sarjassa ylempänä, mutta iskuetäisyydellä.

Hakametsässä sarjakutonen Tappara saa vastaansa kolme pistettä edellään olevan JYP:n, jonka sijoitus on neljäs. Joukkueiden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet varsin tiukkoja, ja sellaista odotetaan tällekin illalle. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin JYP:n voitettua Jyväskylässä maalein 3 - 2 ja 4 - 2. Hakametsässä Tappara oli vahvempi lukemin 3 - 2. Tappara joutuu otteluun ilman kymppitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olevaa Josh Greeniä.

Lappeenrannassa Ilves yrittää kuitata nöyryyttävän 0 - 6 -tappion, minkä se koki lauantaina kotiyleisönsä edessä Rauman Lukolle. Ilves ja SaiPa kohtasivat edellisen kerran vain pari viikkoa sitten, tuolloin Hakametsässä Ilves kaatoi SaiPan jalkapallolukemin 1 - 0. Sittemmin SaiPa on kerännyt pisteitä kaikista neljästä ottelustaan. Ilveksen riveissä nähdään tänään joukkueen uusi yhdysvaltalaispuolustaja Blake Kessel. Sarjassa Ilves on kymmenentenä kuusi pistettä kahdeksantena olevaa SaiPaa perässä. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti ensi viikolla, joten voittamalla molemmat SaiPa-pelinsä Ilves saisi sputnik-paitaiset lappeenrantalaiset jo kiinni.

Taistelu play off -asetelmista käy siis kuumana. Illan liigakierros alkaa tuttuun tapaan puoli seitsemältä.
 

Juha Metsola ennakkohaastattelussa