Uutiset

Tappara kohtaa HIFK:n

Hakametsän perjantai-illassa nähdään kahden perinteikkään seuran kohtaaminen, kun Tappara saa vastaansa Helsingin IFK:n.

Tappara kohtaa HIFK:n

Alkukaudesta maalintekovaikeuksien kanssa kamppaillut Tappara on löytänyt jyvän joulun jälkeen. Tauon jälkeisissä 13 ottelussa vastustajan verkkoa on pöllytetty jo 44 kertaa, joten lukemat alkavat vähitellen  normalisoitua. Tosin tiistaina HPK oli totutun hankala vastustaja Tapparalle ja Juuse Saros suostui antautumaan vain kertaalleen Kerhon napattua kaksi pistettä voittolaukausten jälkeen. Hyökkäystehojen löytymisen myötä Tappara on kivunnut sarjassa jälleen taistelemaan pudotuspelien kotiedusta ja on tällä hetkellä kuudentena.

IFK:n suunta on ollut viime viikkoina vastakkainen Tapparaan nähden. Toki Stadin kingit on edelleen liigakolmosena, mutta viime aikoina Antti Törmäsen miehistöllä on ollut vaikeuksia. Viiden ottelun tappioputki napsahti kuitenkin poikki tiistaina, kun IFK haki kaksi pistettä jatkoaikavoitolla Pelicansista. IFK on kärsinyt loukkaantumisista ja sairasteluista kovassa otteluruuhkassa, joten se selittää osaltaan helsinkiläisten vaikeaa vaihetta.

Perjantain ottelu 50-vuotiaassa jäähallissa on joukkueiden kolmas keskinäinen peli tällä kaudella. Marraskuussa IFK vei pisteet Helsingissä 2 - 1 -lukemin. Ennen joulua Tappara katkaisi silloisen tappioputkensa kaadettuaan voittolaukausten jälkeen maalein 4 - 3. Viimeisin kohtaaminen kolmisen viikkoa sitten Helsingissä päättyi Tapparan 2 - 1 -voittoon, kun Henrik Haapala ratkaisi pelin vain pari minuuttia ennen päätössummeria.

Tasaisia otteluita on siis nähty ja sellainen nähtäneen tänäänkin. Tiukkaa ottelua odottaa myös melkoiseen vireeseen äitynyt Tappara-pakki Markus Kankaanperä, joka toivoi ennakkohaastattelussa pääsevänsä "vähän painiin ja vääntään". Hakametsän perjantai-illan painit alkavat totutusti puoli seitsemältä.

 

Markus Kankaanperä ennakkohaastattelussa