Uutiset

Liigassa veikkauskierrokset

Jääkiekon Liigassa pelataan tänä viikonloppuna aiemmin tammikuun tasauksena tunnettu kaksoiskierros. Tappara kohtaa kahdesti TPS:n ja Ilves Sportin.

Liigassa veikkauskierrokset

Viikonlopun ohjelma on muodostunut seurojen valitsemana, sillä kolmenkymmenen kierroksen jälkeisen tilanteen mukaan sarjataulukon viimeisenä ollut joukkue sai valita mieluisensa vastustajan muista joukkueista. Sen jälkeen mentiin sarjataulukkoa pykälä kerrallaan valiten vastustaja jäljellä olevista vaihtoehdoista. Ensimmäisenä valitsemaan päässyt Sport otti vastaansa Ilveksen. Tuossa vaiheessa kahdeksantena ollut TPS otti vastaansa Tapparan.

Perjantaina Hakametsässä tuplaottelunsa aloittavat Tappara ja TPS. Turkulaisten ympärillä on viime aikoina puhuttu lähinnä kabinettitouhuista, joukkueen johdossa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Kaukalossa Tepsin otteet ovat olleet aneemisia ja joukkue onkin jo valunut sarjan hännille. Tapparalle TPS on kuitenkin ollut tällä kaudella vaikea vastus, sillä se on voittanut kaksi joukkueiden kolmesta kohtaamisesta. Viime aikoina joukkueet ovat menneet kuitenkin vahvasti eri suuntiin Tapparan saatua pelinsä kulkemaan. Tappara lähtee selvänä ennakkosuosikkina viikonlopun kamppailuihin. Perjantaina pelataan Hakametsässä ja lauantaina Turun HK-Areenalla.

Sarjanousija Sport näytti jo jääneen selkeästi jumboksi, ja sillä taustalla Vaasassa varmasti laskettiin Ilveksen olevan sopiva vastus seuran Vaasassa herättämän kiinnostuksen vuoksi. Jos valinnat tehtäisiin nyt, osuisi vaasalaisten valinta varmaankin Tepsiin, jonka kanssa Sport on noussut mainioiden otteidensa myötä jo tasapisteisiin.

Ilves ja Sport ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja Ilves on poistunut joka kerta kaukalosta voittajana. Tätä taustaa vasten Ilves on nytkin suosikki, mutta tamperelaisten vuoristoratamainen ailahtelu ja Sportin piristyneet otteet tasoittavat puntteja sen verran, että aivan varmaksi Ilveksen kuutta pistettä ei uskalla julistaa. Perjantaina joukkueet kohtaavat Vaasan Kuparisaaressa ja lauantaina Hakametsässä.

Tapparan Jan-Mikael Järvinen ennakkohaastattelussa