Uutiset

Tappara kohtaa Frölundan

Jääkiekon Mestareiden Liigan pudotuspelit käynnistyvät tänään. Tapparan vastustaja on ruotsalainen suurseura Frölunda.

Tappara kohtaa Frölundan

Tappara ja Frölunda kohtaavat tänään Hakametsässä pelattavassa ensimmäisessä osaottelussa. Otteluparin voittaja ratkeaa viikon kuluttua Göteborgissa pelattavassa toisessa osaottelussa.

Frölunda hävisi avausottelunsa CHL:ssä sveitsiläiselle Friboug-Gotteronille maalein 3 - 4, mutta otti sittemmin pelkkiä voittoja ja voitti oman alkulohkonsa, jonka muut joukkueet olivat itävaltalainen Villach ja ranskalainen Briancon. Frölunda on ollut hyvässä iskussa myös kotimaansa sarjassa SHL:ssä, missä se on sarjakakkosena tasapisteissä kärkijoukkue Skelleftån kanssa. Viikonloppuna Frölunda kaatoi juuri Skellefteån maalein 3 - 1.

Hyvässä vireessä on kotijoukkuekin. Tapparan taival pudotuspeleihin oli tuskaisempi, sillä sen lohkovoitto vaati kahta voittoa tshekkiläisestä Trinecistä ja vielä sopivasti ristiinpelaamista Bernin ja Stavangerin välillä. Lopulta Tappara kuitenkin eteni alkulohkon voittoon ja jatkopeleihin. Viimeisimmästä Trinec-ottelusta alkoi myös Liigassa yhdeksän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki, joka katkesi vasta lauantaiseen tappioon HPK:lle voittolaukausten jälkeen 2 - 3.

Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun jälkeen yhteispisteillä. Mikäli pisteet ovat tasan, ratkaisee maaliero. Maalieronkin ollessa tasan pelataan jatkoaika. Otteluparin voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon. Avausosa käynnistyy Hakametsässä klo 18.30.

Tapparan Pekka Saravo ennakkohaastattelussa