Uutiset

Nieminen palaa vieraspaidassa Hakametsään

Liigan perjantai-illan herkkupala nähdään Tampereella, kun sarjakärki Lukko saapuu Tapparan vieraaksi. Lukko-hyökkääjä Ville Nieminen kohtaa ensimmäistä kertaa Tapparan Hakametsässä vierasjoukkueen peliasussa.

Nieminen palaa vieraspaidassa Hakametsään

Lukko on ollut alkukauden hallitsija koko liigassa etenkin tuhoisan ylivoimapelinsä turvin. Liigan pistepörssiä johtavan Ville Vahalahden pyörittämä ylivoima on jauhanut yli 27 % tehokkuudella kiekkoja vastustajan maaliin. Vertailun vuoksi Tapparan ylivoimaprosentti on toistaiseksi lukemissa 11,11%.

Tiistaina Lukko kärsi kuitenkin jatkoaikatappion Äijänsuolla, kun Pelicans yllätti sarjakärjen maalein 4 - 3. Tämä tietää varmasti ärsytettyä vierasjoukkuetta Hakametsän perjantai-iltaan.

Kotijoukkue Tapparan alkukausi sujui hieman alakanttiin, mutta viime otteluissa etenkin puolustuspeli on toiminut lähes täydellisesti. Kirvesrinnoilla on alla viiden ottelun voittoputki ja näiden aikana maalivahti Juha Metsola on pysäyttänyt yli 98 % vastustajan laukauksista. Tiistaina Tappara haki pisteet Sportilta ja ottelun päätöserässä myös Tapparan hyökkäyskalusto osoitti heräämisen merkkejä. 5 - 2 -voittoon nousua tahditti tehot 3 + 1 iskenyt viime kauden maalikuningas Olli Palola.

Tappara ja Lukko kohtasivat syyskuun lopussa Raumalla, tuolloin Lukko oli parempi maalein 2 - 1. Kovin suurena yllätyksenä ei voitane pitää, mikäli maaleja ei perjantainakaan montaa nähdä.

Ottelu Hakametsässä alkaa klo 18.30.

Ville Nieminen viihtyy Raumalla

Olli Palola ennakkohaastattelussa