Uutiset

Näppilä lupaa taistelevan Ilveksen Dynamon juhlaotteluun

Liiga jatkuu Hakametsässä Ilveksen ja Kärppien kohtaamisella. Samalla juhlitaan erästä tamperelaisen kiekkoilun suurinta legendaa, kesällä 90 vuotta täyttänyttä Aarne "Dynamo" Honkavaaraa.

Näppilä lupaa taistelevan Ilveksen Dynamon juhlaotteluun

Aarne Honkavaara on eräs kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilijoista. Hän on ollut voittamassa pelaajana Ilvekselle seitsemää Suomen mestaruutta ja vielä valmentajana kolmea mestaruutta. Honkavaaran ura katkesi käytännössä vakavaan loukkaantumiseen vuonna 1953. Sen jälkeen hän pelasi enää muutamassa ottelussa vuosia myöhemmin.

Honkavaaran meriitteihin suomalaisen kiekkokulttuurin edistämiseksi voidaan laskea myös Suomen Jääkiekkomuseon perustaminen vuonna 1979. Nykyisin Jääkiekkomuseo toimii Museokeskus Vapriikissa. Se on yksi maailman kuudesta jääkiekkomuseosta.

Ilves on pelannut Liigassa kaksi ottelua, joista se voitti viimeisimmässä HPK:n Hämeenlinnassa maalein 5 - 1. Ottelun sankareihin lukeutui puolustaja Jarkko Näppilä, joka lupasi haastattelussa taistelevan Ilveksen myös tämän illan otteluun. Liiga-avauksessa Tappara vei voiton maalein 2 - 1.

Kärppien kausi alkoi voitolla Tapparasta maalein 3 - 1. Sunnuntaina joukkue kuitenkin kärsi tappion, kun HIFK haki pisteet Raksilasta maalein 4 - 1. Kärpät saa tiistain otteluun vahvistusta hyökkäyskalustoonsa, kun sunnuntain ottelusta puuttunut Mika Pyörälä palaa kaukaloon. Myös SaiPasta kesällä siirtynyt Patrick Davis nähdään illalla kaukalossa. Davis loukkaantui harjoituksissa juuri ennen liigakauden alkua.

Ilves pelaa ottelussa retropaidoilla, joihin on haettu tyyliä seuran 1940-luvun peliasuista. Ottelu Hakametsässä alkaa klo 18.30.

Jarkko Näppilä ennakkohaastattelussa