Uutiset

Vincit sai selvityspyynnön

Tasa-arvovaltuutettu pelkää Vincitin syrjivän miehiä yrityksen ilmoitettua haluavansa IT-alalle lisää naisia. Erikoisen tasa-arvovaltuutetun näkemyksestä tekee se, että Vincitin henkilöstöstä miehiä on yli 95 %.

Vincit sai selvityspyynnön

Tamperelainen ohjelmistotalo Vincit on saanut selvityspyynnön tasa-arvovaltuutetulta koskien yrityksen tiedotetta, minkä mukaan Vincit haluaa lisää naisia it-alalle. Tasa-arvovaltuutetun mukaan ilmoitus saattaa syrjiä miehiä. Erikoisen pyynnöstä tekee se, että yrityksen henkilöstöstä yli 95 % on miehiä. Tiedotteessa kerrottiin Vincitin asettaneen tavoitteekseen, että alalla olisi parin vuoden kuluttua 20 % naisia. Palkkausperusteet yrityksessä ovat kuitenkin samat miehillä ja naisilla.

IT-ala on perinteisesti ollut vahvasti miesvaltaista. Esimerkiksi Tampereen teknillisessä yliopistossa aloitti viime vuonna tietotekniikan opinnot sata opiskelijaa, joista vain neljä on naisia.

Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, mistä alkuperäisessä ilmoituksessa oli kyse?