Uutiset

Tappara tosipelien makuun

Liigan puolivälierät käynnistyvät tänään. Tappara kohtaa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Pelicansin.

Tappara tosipelien makuun

Runkosarjassa toisen sijan hyvissä ajoin varmistanut Tappara pelaili viimeiset ottelut tuloksellisesti heikommin, mutta kaikki on kunnossa tänään alkaviin puolivälieriin. Helppoa marssia välieriin ei kuitenkaan ole luvassa.

Pelicans pelasi ailahtelevan kauden, mutta vaikuttaa olevan iskussa kauden tärkeimmillä hetkillä. Pudotuspelien avauskierroksella se pudotti HIFK:n voitoin 2 - 0. Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja venyivät aina jatkoerään asti. Avausottelun ratkaisi Janne Ritamäki ja toisen ottelun ratkaisi tapparalaisillekin varsin tuttu mies, Juha Leimu. Joukkueen sielu on kuitenkin ollut erinomaisesti läpi kauden esiintynyt maalivahti, Kooveen kasvatti Jere Myllyniemi.

Tappara ja Pelicans kohtasivat runkosarjassa viisi kertaa, joista viimeisinkin jo tammikuussa. Tappara voitti otteluista neljä. Pudotuspeleissä seurat eivät aiemmin ole olleet vastakkain. Pelicansin edeltäjistä Kiekko-Reipas putosi Tapparalle puolivälierissä vuonna 1982.

Tappara lähtee hyvin valmistautuneena mestaruusjahtiin. Runkosarjan lopun ailahtelu johtui pitkälti panoksettomista otteluista ja nyt koko joukkue odottaa malttamattomana tositoimiin pääsyä. Myös joukkueen terveystilanne alkaa olla mallillaan, kun pitkäaikaispotilaista Teemu Aalto palasi jo runkosarjan päätöskierroksella ja Jukka Voutilainenkin alkaa olla pelikunnossa.

Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet jatkavat otteluitaan huomenna Lahdessa. Tampereella pelataan taas maanantaina ja neljäs kamppailu on vuorossa keskiviikkona Lahdessa. Mikäli lisää otteluita tarvitaan, ne pelataan pe 28.3. (Tampere), 29.3. (Lahti) ja 31.3. (Tampere).

Kiekko tippuu jäähän tänään klo 18:30. Ohjelma Hakametsässä alkaa jo klo 17:30 kaikkien aikojen Leijona-kapteeni Timo Jutilan johdolla.

Kristian Kuusela haastattelussa pelipäivän aamuna

Jukka Rautakorpi Fun Tampereen aamuvieraana 18.3.