Uutiset

Ilveksellä kovat panokset päätöskierroksella

Liigan runkosarjan päätöskierros pelataan tänään. Ilveksen ja Lukon välisessä kamppailussa riittää panosta. Tappara puolestaan kohtaa KalPan merkityksettömässä ottelussa.

Ilveksellä kovat panokset päätöskierroksella

Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle selviytyvät runkosarjan sijoille 7 - 10 sijoittuneet joukkueet. Ilves pitää ennen viimeistä kierrosta kymmenettä sijaa hallussaan, mutta HPK vaanii tasapisteissä. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkaisee kolmen pisteen voittojen määrä, mikä Ilveksellä on suurempi. Hurjassa vireessä viime viikot olleen HPK:n vastustaja on illalla HIFK.

Ilves kohtaa Hakametsässä Rauman Lukon. Myös vierailla riittää ottelussa panosta, sillä Lukko on sarjassa kolmantena, vain pisteen edellä SaiPaa. Lisäväriä Ilveksen ja Lukon otteluun tuo taistelu pistepörssin voitosta. Piikkipaikalla on tällä hetkellä Ilveksen kauden komeetta Michael Keränen tehoilla 17+35=52. Lukon konkarihyökkääjä Ville Vahalahti on summannut tehot 20+31=51.

Tapparalla ei päätöskierroksella sijoituksen suhteen panoksia ole, eikä ole myöskään kotijoukkue KalPalla. Tappara pääsee ottelun jälkeen reilun viikon mittaiselle tauolle, sillä toinen sija takaa paikan puolivälieriin, joiden vastustaja selviää vasta myöhemmin. Sarjajumbo KalPan kausi päättyy tähän otteluun.

Ilveksen Michael Keränen taistelee tänään siis pistepörssin voitosta. Tapparan riveissä Olli Palola on vahvasti kiinni Liigan maalikuninkuudessa. Ennen päätöskamppailua Palola on osunut 27 kertaa, kun lähimmät uhkaajat Juuso Puustinen ja Tommi Huhtala ovat heilutelleet maaliverkkoja 23 kertaa. Puolustajien pistepörssissä Nick Bailen on kolmen pisteen päässä tilastokärki Jere Karalahdesta. Maalivahtien nollapelitilaston voiton on jo varmistanut Tapparan Juha Metsola. Sen sijaan maalivahtien voittotilasto on vielä auki, kun Metsola ja Lukon Ryan Zapolski ovat molemmat torjuneet 29 voittoa.

Mikäli Ilves pitää kymmenennen tilansa, sen vastustaja ensimmäisellä kierroksella on joku kolmikosta JYP, Blues tai Jokerit. Mahdollisissa puolivälierissä Ilves kohtaa Kärpät. Tapparan vastustajaksi puolivälieriin on on vielä viisi tarjokasta. Kirvesrinnat kohtaavat jonkun ryhmästä JYP, Blues, Jokerit, Pelicans tai HIFK.

 

Ilveksen kapteeni Martti Järventie ennakoi päätöskamppailua