Uutiset

Runkosarjan viimeinen viikko

Jääkiekon Liigan runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Päätöskierros pelataan torstaina. Tänään Tappara isännöi SaiPaa ja Ilves vierailee Oulussa.

Runkosarjan viimeinen viikko

Päätöskierroksilla etenkin Ilveksellä on paljon pelissä. Sen asema pudotuspeleissä on vielä uhattuna, sillä takana vaaniva HPK on ainoastaan kolmen pisteen päässä. Ilves on sikäli vahvoilla, että joukkueiden päätyessä tasapisteisiin Ilves on edellä kerättyään enemmän kolmen pisteen voittoja.

Ilves tarvitsee siis yhden kolmen pisteen voiton varmistaakseen paikkansa kymmenen parhaan joukossa. Ensimmäinen tilaisuus siihen on tänään kun Ilves kohtaa Oulussa Kärpät. Runkosarjan voiton jo varmistaneella Kärpillä ei ottelussa panosta ole. Ilves on ollut vahvoilla joukkueiden kohtaamisissa tällä kaudella, sillä se on voittanut kolmesta pelatusta ottelusta kaksi. Ilveksen takana oleva HPK kohtaa samaan aikaan runkosarjan kolmossijasta taistelevan Rauman Lukon, joten helppoja pisteitä ei Kerholle ole tiedossa.

Mikäli tämä ilta ei tuo ratkaisua, viimeistään torstaina tiedetään kaikki pudotuspelijoukkueet. Ilveksen vastustaja päätöskierroksella on Rauman Lukko, HPK saa vieraakseen HIFK:n, joka voi sekin vielä pudota pudotuspeliviivan alle.

Tappara saa keskittyä tuleviin puolivälieriin jo rauhassa, sillä joukkueen sijoitus on joka tapauksessa runkosarjan jälkeen toinen. Tänään Hakametsässä vastaan asettuu SaiPa, jolla ottelussa riittää vielä panosta. Sen sijoitus voi olla vielä mitä vaan välillä 3 - 7. Tappara ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella jo kuudesti. Molemmat ovat keränneet näistä otteluista kolme voittoa.

Runkosarjan päätöskierroksella Tappara kohtaa Kuopiossa sarjajumbo KalPan.

Tapparan Jukka Peltola ennakoi SaiPa-ottelua

Ronald Grönlund: Tappara mukana hyväntekeväisyydessä