Uutiset

Komediateatterissa monipuolinen loppuvuosi

Tampereen Komediateatterissa nähdään tulevana syksynä teatterin ja musiikin lisäksi myös magiikkaa, nostalgiaa ja stand upia. Komediateatterin kesän ja syksyn ohjelmisto esiteltiin tänään.

Komediateatterissa monipuolinen loppuvuosi

Kesän 2014 lasten näytelmänä nähdään uutuusmusikaali Keisarin uudet vaatteet. Anu Raipian kirjoittama ja sanoittama sekä Tony Sikströmin säveltämä uusi musikaali pohjautuu vanhaan satuun. Humoristisen musiikki-iloittelun tähtinä nähdään Harri Penttilä, Ronja Alatalo, Sini Salo, Jukka Saarinen, Merituulia Pöysti ja Jere Riihinen. Ohjauksesta vastaa Anu Raipia ja koreografiasta Sanna Salama. Esitykset ovat ajalla 12.5 – 9.8.2014 Komediateatterin Päänäyttämöllä.

Komediateatterin kesän aikuisten näytelmänä nähdään Ray Cooneyn ilottelu Riemurahat. Hänen kirjoittamiaan farsseja on komediateatterissa nähty aiemminkin: Ei nyt rakkaani (2003), Juokse lempesi edestä (2005), Linjat Kuumina (2006), Sukuvika (2010) ja Hulvaton hotelli (2011). Kesän rooleissa nähdään Tom Lindholm, Mari Turunen, Petra Karjalainen, Janne Kataja, Aimo Räsänen, Aku Sajakorpi ja Janne Suoniemi. Ohjauksesta vastaa Panu Raipia. Esitykset ovat ajalla 5.6 – 9.8.2014.

Musiikkitarjonnasta vastaavat Komediateatterin syyskonsertissa Pate Mustajärvi sekä Pauli Hanhiniemen ja Ville Rauhalan M.A.D. Nämä artistit nähdään torstaina 28.8. klo 19.00.

Elokuun toisena konserttina Komediateatterissa nähdään Jestas sentään -konsertti, jonka hittikavalkadin esittää Markku Aro. Tämä konsertti on ohjelmassa 29.8. klo 19.00.

Syksyllä vanhasta ohjelmistosta jatkavat Panu Raipian ohjaama komedia Kvartetti, jossa nähdään Esko Roine, Liisamaija Laaksonen, Tuija Vuolle ja Heikki Nousiainen.

Anu ja Panu Raipian kirjoittama ja roolittama Tirkistelyä jatkaa myös ohjelmistossa, samoin kuin vuodesta 2003 ohjelmistossa ollut Jukka Puotila Show.

Komediateatterin kestosuosikki stand up -koomikko Ismo Leikola nähdään Komediateatterissa ajalla 29.10. - 1.11.

Joulun välipäivinä Komediateatterissa nähdään Kivikasvojen Made in Finland. Mukana ovat laulaja-säveltäjä Matti ”Fredi” Siitonen, tv-ohjaaja-trubaduuri Vesa Nuotio, urkuri-kanttori-oopperalaulaja Henrik Lamberg sekä näytelmäkirjailija-ohjaaja Ismo Sajakorpi.

Uutuuksia on myöskin syksyllä luvassa. Teatteri Jurkan lavalla aiemmin nähty Ilta Emmin kanssa nähdään nyt Tampereella. Laura Jäntti ja Ilpo Tiihonen ovat käsikirjoittaneet elämäkertatarinan Emmi Jurkan taiteilijantiestä. Pääroolissa nähdään Erkki Saarela. Tarinassa vilahtelevat kuuluisat menneen ajan legendat: Aku Korhonen, Uuno Laakso, Rakel Laakso, Arvi Tuomi, Henny Valjus, Mauno Manninen – unohtamatta Jurkan suvun klaania ja tamperelaisille tuttua Eino Salmelaistakaan. Laura Jäntin ohjaamia
Ilta Emmin kanssa -esityksiä nähdään neljä kappaletta Päänäyttämöllä ajalla 17.9. – 4.10.

Lapsille Komediateatteri tarjoaa Timo Parvelan Ella-kirjoihin perustuvan Ella ja kaverit teatterissa. Parvelan kirjan näytelmäksi sovittaa ja ohjaa Minna-Stiina Saaristo ja lavastaa Juhani Widén. Pukusuunnittelu on Kaisa Loposen käsialaa. Esitykset nähdään Päänäyttämöllä 20.10. alkaen.

Musiikkitarjontaa on luvassa myös syksyllä, kun tenori Juhana Suninen ja pianisti, tenori Matti Kuronen esittävät näytelmällisen konsertin Napoli Con Amore. Hienoimpia ja rakastetuimpia lauluja Napolista tarinoineen on tarjolla Komediateatterin Juhlasalissa 21.9.

Uutena aluevaltauksena teatterissa on luvassa myös magiikkaa.
Mentalisti, taikuri ja stand-up -viihdyttäjä Pete Poskiparta on kiertänyt esiintymässä Las Vegasia, Bostonia ja Lontoota myöten. Pete Poskiparran syksyn taikashow nähdään Komediateatterin Ravintolateatterissa ajalla 20.9. – 10.12.

Uutuusnäytelmänä nähdään Ei tolkun häivää, jonka ovat kirjoittaneet Rauli Jokelin ja Panu Raipia. Päärooleissa nähdään koomikot Heikki Hela ja Tom Lindholm. Ensi-ilta on luvassa 9.10.
 

Komediateatterin johtaja Panu Raipia haastattelussa 3.3.