Uutiset

Tamperelaisnuorten humalajuominen ja päivittäinen tupakointi on vähentynyt

Kyselyn tulosten mukaan moni nuorten hyvinvointiin vaikuttava asia on kohentunut. Väsymys kuitenkin vaivaa monia.

Tamperelaisnuorten humalajuominen ja päivittäinen tupakointi on vähentynyt

Tamperelaisnuorten humalajuominen ja päivittäinen tupakointi on vähentynyt, kertoo tuore kouluterveyskysely. Kyselyn tulosten mukaan moni nuorten hyvinvointiin vaikuttava asia on kohentunut. Aikaisempaa useamman nuoren kodissa nautitaan ilta-ateria yhdessä. Vanhemmat myös tietävät entistä useammin, missä heidän nuorensa viettävät viikonloppujaan.
Nuorten kokemus koulun oppilas- ja opiskelijahuollon tuesta on myös parantunut. Koulunkäynti maistuu useimmille hyvin.
Tutkimuksen mukaan päivittäin koettu väsymys lisääntyi sekä lukiossa että ammattioppilaitoksissa. Tytöt kokevat oman terveydentilansa huonommaksi kuin pojat. Kyselyn mukaan myös tiedot seksuaaliterveydestä ovat heikentyneet. Nuorista 13–22 prosenttia kertoo kokeneensa seksuaalista väkivaltaa tai fyysistä uhkaa. Uhat liittyvät nettikäyttäytymiseen sekä vapaa-aikaan.
 

Lukiokuraattori Pia Salonen kommentoi lukiolaisten psyykkistä terveyttä