Uutiset

Ilves illalla Kärppäjahtiin - Mikko Kukkonen haastattelussa

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Tamperelaisjoukkueista kaukalossa on Ilves, joka saa vastaansa sarjakärki Oulun Kärpät. Ilves nousi eilisellä Blues-voitollaan sarjassa seitsemänneksi ja on enää kahden pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta. Illan otteluun se joutuu kuitenkin pahasti siipirikkoisena.

Ilves illalla Kärppäjahtiin - Mikko Kukkonen haastattelussa

Runkosarjan voittoa metsästävä Kärpät on vahvistanut tällä viikolla rivejään kahdella kokeneella pelurilla, kun Esa Pirnes palaa Ruotsista kotimaahan ja kantaa loppukauden Kärppä-paitaa. KalPan tyhjennysmyynnistä puolestaan Kärpät naarasi itselleen tulivoimaa siniviivalle, kun puolustaja Adam Masuhr siirtyy Ouluun. Kumpaakaan uutta miestä ei kuitenkaan vielä tämän päivän kamppailussa nähdä.

Ilves kohtasi eilen Espoossa Bluesin ja haki tyylikkään vierasvoiton maalein 3 - 0. Ilveksen tuki ja turva oli jälleen kerran maalivahti Ville Kolppanen, joka torjui kaikki 30 espoolaislaukausta. Ilves koki ottelussa kovia, sillä puolustaja Martti Järventie ja hyökkääjä Niko Dimitrakos jättivät ottelun kesken loukkaantumisten vuoksi ja huilaavat myös tänään. Atte Pentikäinen sai puolestaan Philip McRaelta kovan taklauksen ja poistui pukusuojaan kesken pelin. Pentikäinen palasi vielä kaukaloon, mutta tämän päivän peli jää häneltäkin väliin. Ilveksen riveistä puuttuvat myöskin pistepörssin kärki Michael Keränen, sekä eilen kultakypärää kantanut Sami Sandell, joten Ilves joutuu kokoonpanonsa puolesta antamaan sarjakärjelle hieman etumatkaa. Ilveksen maalilla aloittaa tänään Joonas Korpisalo, joka piti edellisessä pelaamassaan ottelussa nollan. Tuolloin Ilves murskasi JYPin maalein 5 - 0.

Ilves on kuitenkin ollut tällä kaudella oululaisilla ylittämätön este, sillä Ilves on vienyt molemmat tämän kauden kohtaamiset: syyskuun lopulla Ilves voitti Hakametsässä lukemin 3 - 1 ja marraskuun 23. päivä Ilves haki pisteet Oulusta. Loppulukemat tuolloin olivat 2 - 5. Näiden kamppailuiden välissä Kärpät pelasi 17 ottelua voittaen ne kaikki!

Jäävätkö oululaiset jälleen nuolemaan näppejään, se selviää Hakametsässä klo 18:30 alkaen.
 

Ilves-puolustaja Mikko Kukkonen ennakoi illan ottelua